KW Bruun sparkar trotjänare

Försäljningsdirektören Simon Antonsson får sparken efter 13 år i firman.

 

För några dagar sedan slutade J Bils vd och delägare John Marnell på J Bil, fem månader efter att KW Bruun köpte företaget. I samma veva slutade vice vdn Anders Karlander och i torsdags fick försäljningsdirektören sedan 13 år, Simon Antonsson, sparken.

Varför fick du sluta, Simon Antonsson?
– Jag passar inte in i deras mall, enligt de uppgifter jag har fått. Som försäljningsdirektör med ansvar för åtta försäljningschefer har jag arbetat efter våra kärnvärden med frihet att fatta beslut efter vad som är bäst för J Bil, avseende modeller, bilar och orderteckning. Det har gått bra i 13 år, men bara några veckor efter att John Marnell hade sagt upp sig blev jag inkallad och fick höra att det inte fungerade.

Hur har du jobbat?
– På J Bil har vi formerat vår egen försäljning. Det är klart att man alltid vill sälja så mycket som möjligt men man skall också kunna hantera försäljningen så man får bra lönsamhet. Min uppgift som försäljningsdirektör är att ta beslut som gynnar återförsäljaren J Bil. Om det också gynnar GAs resultat är det självklart bra, men mitt jobb är i första hand att se till J Bils bästa. K W Bruun tycker dock att vi skall ta på oss bilar som jag har ansett missgynnar oss som återförsäljare.

Hur har ditt resonemang fungerat under dina 13 år?
­– Bra, det är bara att titta på omsättningsökningen och resultatet.

Hur tog dina kollegor emot beskedet att du får sparken?
– Med förvåning. Fem av försäljningscheferna i arbetsgruppen har jobbat ihop sedan 2017, ingen har slutat, och de tre senaste försäljningscheferna har varit med sedan 2020, ingen har slutat av dem heller. Jag upplever att jag har varit omtyckt i min grupp. Men jag har stått upp det för jag tycker och det har inte passat här.

Vad skall du göra nu?
– Nu skall jag först njuta lite och sedan fundera på vad jag skall göra framöver. Mina 13 år i branschen och resultatet för J Bil under min tid har givit mig en del erfarenhet som jag tror kan komma väl till pass någon annanstans. Men inget är bestämt i dagsläget.

***

KW Bruun har fått möjlighet att bemöta uppgifterna och svarar följande:
– Vi kommenterar inte personalärenden i media.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar