Hedin öppnar Fordanläggningar

Hedin Bils Ford-verksamhet utökas nu med två nya anläggningar i Bromma respektive Malmö.

– Storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö är strategiskt viktiga för oss i vår fortsatta satsning på Ford, av den enkla anledningen att volymen och tillväxtmöjligheten är störst i dessa upptagningsområden, säger Johan Kempas, vd  för Hedin Mölndal Bil som bedriver Hedin Bils återförsäljarverksamhet med Ford.

Bromma är en nyetablering för Hedin Bil och fullserviceanläggningen om cirka 2 500 kvm på Ulvsundavägen blir återförsäljargruppens sjätte Ford-anläggning i Stockholmsområdet.

– Vi är riktigt taggade och glada över att vara på plats i vår nya fina anläggning. Bromma är en stad i staden med ett spännande handelsområde som trafikeras av mycket folk. Det ger oss ett bra underlag för att kunna växa och erbjuda fler kunder i Stockholmsregionen möjligheten att uppleva det starka Ford-varumärket, säger platschef Fredric Lindblom.

Huset i Bromma är ombyggt för att passa som bilanläggning.

Fullserviceanläggningen i Malmö är Sveriges tredje största Ford-anläggning med cirka 3 500 kvm yta för försäljning och verkstadstjänster.

– Vi var trångbodda i den gamla anläggningen vilket gjorde det svårt att ta hem hela affären inom försäljning och servicemarknad. Nu räknar vi med att kunna öka tillväxten i både volym och verkstadstimmar med cirka 40 procent, säger Kenny Jerlström, platschef i Malmö.

Hedin har tidigare representerat Ford i Malmö i en anläggning tillsammans med andra varumärken. Den nya anläggningen är helt avpassad till Ford, som de flesta av Hedins Ford-anläggningar i dag.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *