Nu är det åter dags att föreslå namn till uppropet Bilbranschens mäktigaste kvinnor!För fjärde året i rad sammanställer tidningen Motorbranschen, MRF och Wayke en lista över de mäktigaste kvinnorna i vår bransch.Målet är att visa all kompetens som finns här samt inspirera och uppmuntra fler kvinnor att våga ta steget in i branschen.

Här kan du se vilka som vann förra året! 

Nu kan du själv uppmärksamma och nominera kvinnor som gjort avtryck och kan tjäna som förebilder genom sitt agerande, i smått som stort, för att utveckla branschen och möta omvärldens krav.

– Det handlar om att synliggöra alla kompetenta och drivna kvinnor som i stor utsträckning utvecklar branschen i rätt riktning. Tyvärr synliggörs inte alltid deras arbete och det vill vi ändra på. Med tanke på gensvaret vi har fått efter de första tre årens listor ser vi att många är eniga med oss om att listan behövs, säger Viktoria Tholander, kundrelationsansvarig på Wayke.

I år utser vi vinnare inom två nya kategorier: Mäktigast inom marknad & kommunikation samt Årets fordonselev, det vill säga en kvinnlig elev på någon av landets fordonsutbildningar.

Här är de kategorier man kan nominera en kvinna till:

Årets mäktigaste – en kvinna som i hög grad påverkar branschen positivt

Årets banbrytare – en kvinna som röjer ny mark på klassiskt manliga domäner

Årets hållbarhetsprofil – en kvinna som driver frågor inom social, ekonomisk eller miljömässig hållbarhet

Årets kompetenshöjare – en kvinna som lockar och behåller arbetskraft i branschen

Årets unga stjärnskott – en kvinna under 30 år som visar mod och nytänkande
(Vinnaren i denna kategori får utöver äran ett stipendium på 15 000 kronor)

Årets marknads- & kommunikationsprofil – en kvinna som skickligt synliggör vår bransch

Gästspel 2024: Årets fordonselev – en kvinnlig gymnasielev som har utmärkt sig på fordonsprogrammet

När nomineringen har stängt går vår jury noggrant igenom alla förslag och bedömer dem utifrån flera olika kriterier. Juryn tittar till exempel på om kvinnorna har visat bred kompetens och uthållighet över tid, om de har en position som traditionellt har innehafts av en man och om de påverkar många inblandade lokalt eller nationellt.

Juryn består i år av de tidigare vinnarna Jessica Span, vd Volvo Cars, Maria Olofsson, vd Olofsson bil, och Anna Westerberg, vd Volvo bussar, samt Tommy Letzén, vd MRF, Jessica Alenius, vd Drivkraft Sverige, Irene Bernald, kommunikationschef Audi Sverige, Sofia Forsling, vice vd på Wayke och Martin Sköld, forskare på Handelshögskolan i Stockholm.

Den 6 september presenteras alla vinnare vid en stor gala.


Här lämnar du förslag på alla kvinnor du vill se på listan!

Mathias Ragnarsson

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *